El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat la no continuitat d’aquesta mesura a partir de dillus

La Comissió Interdepartamental de la Generalitat que es reuneix aquest dijous donarà fi al toc de queda en la Comunitat Valenciana a partir de dilluns 7 de juny, una mesura polémica que ha estat recurrida al Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat, pero que finalment es deixarà d’aplicar un mes després de caducar l’Estat d’Alarma a Espanya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en l’acte d’entrega dels XXV Premis de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant. Davant els empresaris ha assenyalat que finalitzarà “el toc de queda i es començarà a obrir espais com l’oci nocturn, però amb prevenció”.

Des que el 9 de maig va finalitzar l’estat d’alarma a Espanya, la Generalitat ha demanat en dues ocasions –i n’ha obtingut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana– prorrogar mesures que afecten drets fonamentals, com el toc de queda nocturn, que a la Comunitat està vigent des de fa set mesos.

El president ha destacar que reduir la mobilitat ha sigut » decisiu per a salvar vides” però que havia arribat el moment de deixar «arrere» el toc de queda, dins de l’obertura progressiva de la Comunitat Valenciana.

Mascareta no obligatoria molt prompte al carrer

El que continuará de momento es la mascareta, que ja fa quasi un any que es va ficar en marxa. Puig ha dit que «s’ha de ser molt prudent» i ha afirmat que la Generalitat està «per una obertura progressiva en tots els aspectos «En espais oberts com les platges podríem deixar la mascareta més prompte que tard», ha tancat el cap del Consell.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A més de vore els últims continguts de la nostra programació, també pots fer una recerca dels continguts més vistos de l’últim any, i també llegir Els comentaris amb més interacciones dels els espectadors

Més Vídeos