Les nits tropicals es podria definir com una nit en la qual la temperatura mínima és igual o superior a 20 °C, una temperatura que se sol aconseguir poc després de l’alba.

  • Què són i per què es produeixen les nits tropicals?
  • Problemes per a dormir per la calor?

Les nits tropicals han sigut motiu de debat perquè es creu que no és el mateix una nit a 20 °C en una zona o una altra de per exemple la nostra geografia. En el litoral mediterrani, la influència de la mar fa que els termòmetres no baixen tant durant la nit. A més, la sensació tèrmica tampoc és igual en una zona on la humitat és baixa o alta com pot ser el litoral.

Nits tropicals a València

Nombre de nits per dècada amb mínima superior a diversos llindars en l’observatori de València.

S’ha produït una expansió de 50 dies del període durant el qual és probable que es produïsquen nits tropicals a València. Gràfic: data de la primera i última nit tropical en l’observatori de València.

Temperatura ideal per a dormir


Els experts asseguren que la temperatura ideal per a dormir oscil·la entre els 18 i 21 graus, fent-se especialment difícil a partir dels 25 °C. En les nits tropicals la temperatura més baixa no es produeix normalment fins a poc després del començar el dia, sent molt freqüent que la temperatura no baixe de 25 graus fins a ben entrada la matinada.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/frutas/
https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/frutas/

PUBLICIDAD

espai taronja
espai taronja