Mollà: ‘La posada en marxa del segon reactor de la planta de compostatge de Guadassuar que aprofitarà el 60% dels residus i permetrà reduir fins a un 40% el percentatge de rebuig’

Mollà: "La puesta en marcha del segundo reactor de la planta de compost...

Aquest segon reactor consolida la instal·lació com a model de referència a nivell europeu en la gestió de residus «davant una inajornable transició cap a l’economia circular», segons la consellera

  • Mollà valora «la innovació, la tecnologia i la col·laboració de municipis, veïns i empreses per a aconseguir els reptes europeus i del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana»
La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat la planta de compostatge de Guadassuar, que recentment va estrenar el seu segon reactor, la qual cosa permetrà aprofitar el 60% dels residus i permetrà reduir fins a un 40% el percentatge de rebuig.La consellera ha destacat l’exemple de la planta de transformació de la matèria orgànica en compost del Consorci Ribera-Valldigna, «referència en la bona gestió de residus a nivell europeu» i que continua incorporant equips de millora amb la finalitat d’optimitzar la recuperació i retallar els índexs de rebuig».


«Sens dubte aquesta planta integra els ‘inputs’ necessaris, no sols els reactors que són part fonamental sinó també les plaques solars, per a saber que hi ha un camí, un objectiu i que es pot aconseguir», ha afirmat Mollà.

En aquest sentit, Mollà ha valorat «la innovació i la tecnologia per a aconseguir els reptes europeus i del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana» sense oblidar la «imprescindible col·laboració dels municipis, els veïns i veïnes implicats i les empreses responsables».

El reactor és el segon amb el qual compta el complex que, al juliol de 2019, va estrenar el primer i que té previst dotar-se amb un més per a completar l’objectiu d’autosuficiència en la gestió de residus de la seua demarcació que dona servei als 325.000 habitants de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i part de la Valldigna.

La posada en marxa del segon reactor «avança en els principis que estableix l’esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica en matèria de gestió de residus», concretament en l’articulat referit a la reducció progressiva d’abocadors i a la producció de matèries derivades de la valorització de residus.

La nova instal·lació, que ocupa una nau de 2.400 metres quadrats, completa el procés de compostatge que realitza el primer reactor amb una segona fase de maduració que proporciona un compost de major qualitat, eliminant impropis i rebaixant el volum de desaprofitament en més de 80.000 tones.


La consellera ha assenyalat el canvi substancial en la gestió de residus emprés en els últims anys, tant per l’Administració autonòmica com pels municipis i les empreses, per a «impregnar en cada fase els elements de l’economia circular dins d’un marc integral i ampli de gestió».

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/frutas/
https://cultivosalzisan.com/categoria-producto/frutas/

PUBLICIDAD

espai taronja
espai taronja