La ruta ambiental 2019 d´aquest cap de setmana tindrà lloc en L’Alcúdia i Riola.

DISSABTE 26 d’OCTUBRE – LA MITÒLOGIA DE LES PLANTES AL CORRAL DE RAFEL

Descripció de la ruta:

En la visita, es podrà veure una exposició comentada sobre la biodiversitat del paratge.

La passejada comença donant a coneixer el Corral de Rafel, hui aula de natura per als col•legis de l’Alcúdia, i continua pel sender de Benimodo a Tous, per dins l’antic rierol que bastia d’aigua l’aixup del corral, fins a deixar-lo en el punt mes alt, anomenat el Pla de la Perola i continuar pel pla fins a la mallada del negret, on naix la senda de la riera Florentina, per a baixar per ella fins al canal Xúquer/Turia i la mallada de les cabres, on passejarem per dins les pinedes fins a l’area recreativa la Garrofera, on es podra esmorzar. Es tracta d’una passejada paisatgística i etnològica on coneixerem la senda de les pedreres. La ruta passa per unes antigues pedreres i ens ofereix bones vistes de la Ribera. Té una durada aproximada de 2 h i un desnivell de 50 metres. És una ruta circular que torna al Corral.

Horari:
10.00h. Porta de l’Ajuntament.
13.30h. Municipi.
Dificultat: Baixa
Distància: 5 kilòmetres aproximadament
Nombre màxim de participants: 60
Idioma de la visita: Valencià
Cal portar: Calçat adequat per a passejar, a poder ser, esportives; aigua, alguna cosa per a menjar, repel•lent per als mosquits i gorra.

DIUMENGE 27 d’OCTUBRE – PAISATGE CULTURAL DEL XÚQUER

Descripció de la ruta:

La ruta pel paisatge cultural del Xúquer és circular, l’eixida i la tornada es realitzaran des del mateix punt d’encontre, l’Ajuntament. Farem un passeig per tota la raconada de Riola des del poble passant pel pont de ferro, el més vell de la Ribera, per l’assut de Riola i la séquia major de la Vila i Honor de Corbera. Parlarem de la importància del riu com a frontera natural i eix vertebrador de la vida al poble.

Descobrirem el delicat ecosistema en perill del curs baix del Xúquer, les espècies invasores i la conservació de la flora i fauna. Parlarem de les continues riuades, de les grans obres per a la contenció del riu en perspectiva històrica i de la formació del sistema de regadiu de la ja desapareguda Vila i Honor de Corbera.

Aquesta ruta és en definitiva un passeig pel paisatge cultural del Xúquer al seu pas per Riola, un paisatge a cavall entre la necessitat de l’ésser humà per controlar les aigües del riu anomenat el devastador (Xúquer), i la reivindicació del medi natural que sempre demana tot allò que és seu.

Horari:
10.00h. Porta de l’Ajuntament
13.30h. Municipi.
Distància: 4 kilòmetres aproximadament
Dificultat: Baixa.
Nombre màxim de participants: 70
Idioma de la visita: Valencià
Cal portar: Vestir amb roba còmoda, calçat esportiu i aigua

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

MAIG

MAYO 12M12E CAMARENA
MAYO 12M12E CAMARENA

eterniajoyeria novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.
JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.