La Generalitat ha aprovat este dilluns l’últim paquet de restriccions en el camí cap a la nova normalitat, a banda de la mascareta en interiors. Amb la nova normaitva augmenta l’aforaments i horaris permesos en l’hoteleria i l’oci nocturn, la tornada del ball amb limitacions i la possibilitat de consumir de nou en barra, sempre que s’estiga assegut. El que encara es manté es la obligatorietat de mascareta en interiors quan no s’estiga consumint.

El president, Ximo Puig, ha detallat durant el debat de política general, que marca l’inici del curs parlamentari, les deu noves mesures que ha acordat la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19. L’organisme s’ha reunit a primera hora del matí amb l’objectiu d’establir la fulla de ruta que regirà en aquesta segona i última fase de la desescalada. Les restriccions comencen a aplicar-se des d’aquesta mateixa mitjanit i estaran vigents fins al 9 d’octubre, data prevista pel Consell per a la reobertura total que donarà pas a la nova normalitat a la Comunitat Valenciana. Aleshores hi haurà la «màxima protecció possible» contra el coronavirus amb un 90% de la població major de 12 anys vacunada, segons va afirmar Puig. A hores d’ara, uns quatre milions de valencians i valencianes tenen ja la pauta completa.

Les noves mesures fins al 9 d’octubre

A partir del dimarts s’acaba la limitació horària en l’hoteleria: bars i restaurants ja no hauran de deixar de servir a la mitjanit ni estaran obligats a tancar a les 00:30, sinó que podran estar oberts fins a l’hora que els marque la llicència d’activitat. A més, els aforaments dins dels locals augmenten fins al 75% i es permet un màxim de deu persones per taula, igual que en les terrasses (fins ara el límit era de huit). Com a novetat, es podrà usar la barra per a consumir, sempre que s’estiga assegut. 

En l’oci nocturn l’horari d’obertura s’allarga de tres a cinc de la matinada. Com en bars i restaurants, l’aforament de discoteques i pubs augmenta del 50 al 75%, amb taules d’un màxim de deu persones i l’ús de la barra asseguts. Una de les novetats més esperades és la tornada del ball a l’oci nocturn. Es permetrà ballar, però només en el lloc de consumició preassignat, a la taula. 

La relaxació de mesures més rellevant es dona en els espectacles culturals i el comerç, ja que a partir de dimarts s’acaben totes les restriccions. Així, s’eliminen les limitacions d’aforaments en cinemes, teatres, auditoris, museus o biblioteques, i també en les botigues. Tampoc hi haurà, igualment, restriccions d’aforaments ni horàries en les seus festeres. 

Pel que fa als esdeveniments esportius, se suprimeix el nombre màxim de persones. En les lligues professionals de futbol i bàsquet no hi haurà límit en la xifra d’assistents, però sí restriccions d’aforament: els pavellons i recintes tancats podran omplir-se només al 40%, i els estadis a l’aire lliure, al 60%. Igualment, s’elimina el límit de participants en les proves esportives, com ara la marató o la mitja marató. Els gimnasos i piscines podran obrir al 75%. L’aforament es puja també al 75% en banquets i congressos. 

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A més de vore els últims continguts de la nostra programació, també pots fer una recerca dels continguts més vistos de l’últim any, i també llegir Els comentaris amb més interacciones dels els espectadors

Més Vídeos