L’Associació MediAmbiental (AMA Vall d’Aigües Vives ) convida a la societat a conéixer la seua nova proposta


Dilluns 14 de juny 2021 a les 19h30 a la sala de lectura Milagros Vérez Marin de l’ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives es presentara la Setmana mundial sense carn: del 14 al 20 de juny 2021.

  • Explicarem la problemàtica global, proposarem solucions i les debatrem junts.


Des que en 2017 va eixir una investigació de Seth Wynes i Kimberly A. Nicholas en la qual s’explica que les recomanacions governamentals i d’educació per a mitigar el canvi climàtic passen per alt les accions
individuals més efectives (1), s’intenta rectificar abordant els temes més importants, a pesar que a vegade són temes que tenen un alt component emocional o tabú per a moltes persones.


Justament tocarem un d’aquests temes a Espanya la setmana pròxima per quart any consecutiu amb la setmana sense carn del 14 al 20 de juny 2021.


La iniciativa està organitzada per una organització secundada per l’ONU per a reduir l’excessiu consum global de carn animal.
En la pàgina www.semanasincarne.es, ens podem registrar i rebrem gratuïtament la informació necessària per a dur a terme el repte d’una setmana sense carn animal. Les delicioses receptes elaborades per la Uni
Vegetariana Espanyola ens garanteixen una quantitat correcta de proteïnes vegetals per a substituir les que procedeixen dels productes animals. A més, les persones que segueixen les indicacions conserven en majoria els hàbits després del repte i mantenen una dieta més baixa en carn animal.


Es tracta de cridar l’atenció sobre l’excessiu consum de carn i denunciar la relació directa amb la desaparició dels boscos primaris del planeta.
En cap cas es vol demonitzar la carn : l’objectiu és disminuir el consum de carn per a passar a una producció responsable (ramaderia extensiva i ecològica) i un consum responsable (Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 12)


L’excessiu consum de carn també té impactes negatius greus sobre la salut segons l’OMS (ODS 3), i sobre el medi ambient segons la FAO (veure informe «La llarga ombra del bestiar») (ODS 14 i 15 : vida submarina i vida d’ecosistemes terrestres). En aquest informe descobrim que la ramaderia industrial emet una quantitat de gasos d’efecte d’hivernacle
semblant a les emisions de tots els transports del món. (ODS 13 : acció pel clima) (3) És una iniciativa semblant al dia de la Terra : no es prohibeix a ningú utilitzar l’electricita i com el dia sense cotxe : no es prohibeix a ningú usar el cotxe.


Tampoc es prohibeix a ningú la carn durant aquesta setmana. Només es tracta d’obrir el debat, parlar de la dieta mediterrània que s’està perdent, informar i donar suport a la iniciativa per a construir una societat més
ètica, sostenible, saludable i més respetuosa amb les generacions futures.
AMA Vall d’Aigües Vives (Associació MediAmbiental)


La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció també s’ha adherit a la Setmana sense Carn, per tal de conscienciar i millorar la salut de la població, reduint el consum de carn, i per a defensar el medi ambient, que resulta molt impactat per l’excessiu i creixent negoci de la can

AMA Vall d’Aigües Vives (Associació MediAmbiental

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *