Dissabte passat 4 de juny, per a molts una data molt esperada, es realitzá a Alcoi, ciutat de referència en el món dels moros i cristians, la presentació de la capitania de la Fila Conqueridors d’Alzira 2022

Joan Carles Costa, capità del bàndol cristià alzireny per a aquestes pròximes festes, ha hagut d’esperar la normalització que comporta l’aturada de la pandèmia.

Alzira, Heràldica Capitania Conqueridors 2022

Un temps que li ha servit al capita per a gaudir i perfilar tots els detalls de la seua capitania.
Capitania que s’inicia oficialment ahir amb la presentació del seu càrrec en el bressol de la cultura de moros i cristians Alcoi, al qual es va desplaçar amb els seus companys, amics, familiars i els que van viure una nit diferent gaudint de la cultura festives tan arrelada en aquesta població

L’Acte de la prestacio

La típica presentació Alcoiana narra una història que és la que forma part de la seua capitania. En aquesta història, la de J.C. , ahir es va mostrar unes pinzellades. Els presents van poder veure la seua heràldica, que va ser rebuda entre aplaudiment de tots els presents Alcoians i Alzirenys.
Posteriorment el capità va anar entregant als seus amics, la seua esquadra la escarapela, el seu distintiu que els identifica com els seus acompanyants en la fila i en la capitania.

Després dels emotius moments de lliurament de regals els presents, Alcoians i alzirenys, es van entremesclar en les taules per a canviar opinions i degustar el sopar preparat per l’amfitrió que es va anar fraccionant a mesura que els músics, també presents a la sala, interpretaven música festiva que aprofitaven els moros i els cristians per a eixir al «carrer» (el centre de la sala ) a desfilar i improvisar «entraetes»

En el 2020 no va poder ser, però en 2022, tornem amb més il·lusió i força que mai. Ara si, avant la festa!!

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Banner_Sant Bernat_TOTALZIRA_980x656
Banner_Sant Bernat_TOTALZIRA_980x656

PUBLICIDAD

‘Ens Movem’ del mes de juliol.
‘Ens Movem’ del mes de juliol.

PUBLICIDAD BANNER

programa cultural avanç set oct 2022
programa cultural avanç set oct 2022
junio 2022
L M X J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930