Els representants de la localitat es traslladaren a Madrid per a viure la votació de manera presencia

ldaia i el seu patrimoni estan d’enhorabona ja que el Senat ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el reconeixement com a Tribunal consuetudinari al Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia de l’Horta d’Aldaia. 

Este reconeixement de l’Estat equipararà en l’àmbit legislatiu l’històric Tribunal del nostre poble amb altres institucions com ara el Tribunal de les Aigües de València. 

Fins allà va viatjar una bona representació de la nostra localitat, així com els membres del Tribunal del Rollet de Gràcia, que van viure el moment al Senat. L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, assegurava que “Aldaia viu un dia important, sona en el Senat com un projecte de poble, per una acció conjunta amb representació de tots i totes, en el que valorem la nostra història i el Tribunal del Comuner de l’Horta d’Aldaia perquè és un referent en l’àmbit judicial”. 

El president del Tribunal del Comuner, José Bonet Navarro, com la resta dels membres van viure la votació amb il·lusió per aconseguir que Aldaia i el seu Tribunal assolisca este reconeixement legislatiu nacional. 

Segons la portaveu del Partit Popular, Carmen Jávega, “La recuperació del Trubunal del Rollet de Gràcia va ser un gran assoliment, i que ens ompli d’orgull. Este és un exemple del consens que deu d’haver entre els polítics i en la societat, que busca que la gent dialogue i s’entenga. Bon exemple és el nostre Tribunal”.

Per la seua part, Javier Sanchis, representant de Ciutadans, també valorava que “hui els aldaiers i aldaieres podem sentir-nos més orgullosos si cap del nostre patrimoni cultural. Volem donar l’enhorabona al president del Tribunal del Comuner d’Aldaia i a tots el membres que el conformen així com a totes les forces polítiques que hem espentat esta llarga reivindicació”. 

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *