Alzira ha celebrat l’acte institucional del lliurament de les insignies d’or de la ciutat junt al guardó d’igualtat.

En l’acte institucional realitzat a les portes de la Casa Consistorial tom la paraula la primera autoritat de la ciutat, l’alcalde Diego Gómez

Allò que val és la consciència
de no ser res sinó s’és poble.
I nosaltres, compromesos, hem escollit.
I caminem decididament.

Al llarg dels temps, Alzira i la seua comarca han patit les conseqüències d’una sèrie de conflictes, inundacions i epidèmies que han influït molt negativament en el seu esdevenir. Ara patim una crisi econòmica i sanitària universal que els futurs historiadors hauran d’analitzar.

Des del mes de març de 2020, fa ja més de 16 mesos, Alzira s’ha vist afectada per una pandèmia que està canviant la vida de la nostra ciutat en tots els àmbits.

Han sigut i són molts mesos estranys. No hem pogut celebrar les Falles, la Setmana Santa ni les festes patronals, ni les reunions familiars com estàvem acostumats.

A la crisi sanitària, s’uneix la situació de vulnerabilitat social i la davallada econòmica que ompli de desassossec a una gran part del nostre veïnat.

En aquest llarg camí de superació, cal recordar totes aquelles persones que ja no es troben entre nosaltres. I, des d’aquesta plaça, tal com férem l’any passat, en l’acte d’homenatge a les víctimes de la Covid 19, volem llançar un missatge de solidaritat i ànim a les seues famílies i amistats. Un missatge de vida.

Sí, de vida. Perquè la nostra ciutat, ara més que mai ha de ser clau de vida i referent d’esperança. Una ciutat que estima els seus arrels i la seua identitat. Una ciutat que defensa la igualtat i la tolerància. Una ciutat respectuosa amb el medi ambient i amb les persones, solidària, acollidora, plena de vida i de festa participativa. A la fi una ciutat viva que treballarà, amb fermesa i il·lusió per recuperar la salut, l’alegria i el treball.

V….voluntat, vacunació, valentia, vigilància

I…. implicació, il·lusió, innovació, integritat

D.… desenvolupament, dedicació, destresa, diversió

A….alegria, ànim, afecte, acompanyament.

En la nostra línia de vida hem d’agrair a tots els alzirenys i les alzirenyes la seua col·laboració en el compliment de les normes sanitàries vigents. I, d’una manera molt especial a aquelles persones o entitats que  contribueixen a millorar la vida dels nostres ciudatans i que, com es tradicional, l’Ajuntament d’Alzira reconeix  públicament i els atorga les insígnies d’or de la ciutat.

Els guardonats de l’any 2020 son:

JOSE AÑO, DEPARTAMENT DE SALUT PÚBLICA DE LA RIBERA

Als balcons, a les àrees de vacunació. als centres de salut, al nostre hospital, a les reunions setmanals de coordinació,.. la seua activitat durant estos mesos ha estat incansable. Una activitat especialment orientada cap a la promoció, la protecció de la salut i la prevenció de la malaltia, amb la participació activa de la ciutadania i tot això amb la finalitat de millorar el nivell de la salut de la població. Gràcies, mil gracies pel vostre treball i per la vostra dedicació i servei públic.

VICENT CRESPO, PIROTÈCNIA CRESPO

La festa és vida, és cultura i en la nostra ciutat la festa té olor a pólvora i a tradició familiar. Els trons d’avís , els xiulets, els volcans, les roncadores i les carcasses de Crespo ens acompanyen des de 1920 i hauran de seguir omplint les nostres places i carrers d’olor a vida, d’olor a poble alegre i combatiu. Som un poble unit per la festa, la llengua i les tradicions..

AGUSTIN FERRER, COL·LEGI D’ADVOCATS D’ALZIRA

La defensa dels drets i dels valors de la legalitat, són la senyera d’una de les associacions professionals amb més història de la nostra localitat. Des dels advocats per a pobres fins als advocats d’ofici, passant per la intermediació o la defensa contra la violència de gènere han estat i són les cartes de presentació d’un col·legi d’advocats pioner del nostre tarannà democràtic. La reivindicació de la millora de les infraestructures i d’atenció judicial a la nostra ciutadania ens apunten a reconèixer la vitalitat del nostre benvolgut col·legi d’advocats d’Alzira.

MARIA DOLORES TOMÁS

Representa la valentia de les nostres dones, de les dones de la nostra SMA. La seua trajectòria professional ens ompli d’orgull. Va ser fundadora de l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València com a intèrpret de Flauta i Violí i de la Joven Orquesta de Cámara Nacional España (JONDE).

Ha col·laborat amb l’Orquestra i Banda Municipal de València, Orquestra Simfònica de València, Orquestra Simfònica del Mediterrani, etc. En uns moments tan delicats per a les nostres bandes i societats musicals, M. Dolores ens encoratja a no defallir i a defensar la música com a símbol d’unitat entre les persones i els pobles.

Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores… Al llarg de la nostra història, moltes dones, que han nascut o viscut en Alzira o en altres pobles del territori valencià. han deixat una empremta inesborrable gràcies al seu talent, esforç i tenacitat. Els noms de moltes d’ells no apareixen ni en llibres de text ni en enciclopèdies, com és el cas de les dones que hui reconeixem amb la insígnia d’Igualtat 2021 de la nostra ciutat.

Dones que han omplit de felicitat a centenars de criatures de la nostra ciutat. Que han acaronat les caretes dels nostres fills i filles i dels nostres nets i netes. Dones de dedicació plena, de saviesa feta dolçor. Dones reivindicatives que defensen una educació infantil coeducativa i reconeguda com a dret i valor de futur en la lluita contra la desigualtat de gènere i la violència masclista.

Gràcies a les persones de les nostres ESCOLETES INFANTILS (INFANTS, MUNTANYETA, LLEPOLIES) per haver assumit la veu del poble i per educar els més menuts amb professionalitat i estima.

Fa 745 anys el rei en Jaume I donava el darrer alè, ací, en el cor de la Vila. I avui, el cor de la nostra ciutat batega i continua el combat. Reclama vacunes per als nostres joves, reclama el reconeixement de la sanitat pública, reclama ajudes per a poder revifar el nostre teixit econòmic, inversions per a reafirmar els drets de la nostra ciutadania a un treball i a un habitatge digne. Reclama la igualtat real entre homes i dones i la llibertat d’estima entre les persones. I reclama la unitat de les accions administratives i polítiques per a  superar els reptes del present i del futur de la nostra benvolguda Alzira.

Unitat és la força com la mata del jonc en la crònica de Ramón Muntaner

“la mata de jonc té una força que, si tota la mata lligueu ben fort amb una corda, i tota la voleu arrencar ensems, us dic que deu homes, per molt que estiren, no l’arrencaran, encara que alguns més s’hi posessin; i, si en traieu la corda, de jonc en jonc l’arrencarà tota un xiquet de vuit anys, que ni un jonc no hi quedarà”.

Enhorabona a les persones guardonades,

Moltes gràcies

Bona vesprada i molta salut.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *