El vent de ponent va trencar rècords històrics de temperatura a la Comunitat Valenciana, que va registrar fina a 47 graus a Xativa o 46 a moltes localitats de València.  Jornada asfixiant i abrasadora. Les previsions de les agències de meteorologia s’han complit, i fins i tot s’han quedat curtes. Este dijous és ja el dia més càlid a la Comunitat Valenciana des del 1950, juntament amb el 15 d’agost del 2021.

L’arribada del ponent aquesta matinada ha fet pujar la temperatura de manera progressiva, encara que no ha sigut fins aquest migdia quan s’han disparat els termòmetres.  La ciutat de València ha polvoritzat el seu rècord registrat fa vora 150 anys. Segons les dades de l’observatori de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), al voltant de les 16:00 hores s’han registrat 43,3 graus, la temperatura més alta des d’almenys 1869, superant els 43 graus del 26 de juliol del 1881 i del 27 d’agost del 2010. 

També a l’aeroport de València viuen una jornada infernal, que bat el rècord vigent amb 46,8 graus, 2,3 graus més que el 1986. Els experts alerten que, en caure la humitat i amb el vent de ponent que es manté, aquestes temperatures encara podrien anar en augment al llarg de la vesprada. 

L’alt interés de la ciutadania per l’oratge ha arribat a col·lapsar el web de l’Associació Valenciana de Meteorologia Avamet, amb “milers de persones que han volgut informar-se d’aquesta ponentada històrica”. Altres usuaris han posat en qüestió aquestes temperatures insòlites, davant la qual cosa Aemet ha hagut d’explicar a les xarxes socials la seua metodologia a l’hora de recaptar les dades. 

TANCAMENT DE PARCS NATURALS

Amb previsió de l’arribada del ponent, la Generalitat ha declarat el nivell màxim de preemergència davant del risc d’incendis forestals, que estarà en vigor des de hui fins al dimarts 15 d’agost. Aquest suposa el compliment d’una sèrie de mesures de compliment obligat en terrenys forestals, com la suspensió d’obres i treballs i de qualsevol autorització per a la circulació esportiva o la prohibició genèrica d’encendre qualsevol tipus de foc, entre d’altres. 

També es prohibeix la circulació per pistes i camins forestals, amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta o a peu, dins dels següents parcs: Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Xera-Sot de Xera, Pobla de Sant Miquel, Túria, Gorges del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, el Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal del parc natural de l’Albufera. 

A més a més, l’Ajuntament de València ha ordenat el tancament total dels accessos a la Devesa del Saler durant aquest dijous. La prohibició afecta la circulació en vehicle, bicicleta o a peu per les pistes i camins de la massa forestal. Però, aquestes restriccions al parc natural de l’Albufera no afecten el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, proveïment, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A més de vore els últims continguts de la nostra programació, també pots fer una recerca dels continguts més vistos de l’últim any, i també llegir Els comentaris amb més interacciones dels els espectadors

Més Vídeos