Es trenca la tendència a la baixa i repunta en la mateixa forma que al conjunt d’Espanya en el conjunt d’alimentació

L’índex de preus de consum (IPC) va augmentar un 0,2% al juliol, a la Comunitat Valenciana en relació amb el mes de juny i va elevar la taxa interanual fins al 2,4%, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Enguany, l’IPC ha pujat el 2,6%.

Al juliol, l’IPC ha repuntat el mateix percentatge en l’economia valenciana que en el conjunt de l’Estat, un 0,2%, respecte del mes anterior i va elevar-ne quatre dècimes la taxa interanual, fins al 2,3%, a causa de la pujada dels preus dels carburants i de l’encariment dels aliments, que van escalar cinc dècimes fins al 10,8%, segons les dades de l’INE. Per tant, al nostre territori aquest indicador és tres dècimes superior a la taxa interanual nacional. 

Aquestes dades nacionals evidencien que la inflació reprén la tendència a l’alça i trenca la tendència a la baixa que seguia des de fa dos mesos i que van deixar l’IPC en l’1,9% al juny, una dada que el va situar en el nivell més baix des del març de 2021.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A més de vore els últims continguts de la nostra programació, també pots fer una recerca dels continguts més vistos de l’últim any, i també llegir Els comentaris amb més interacciones dels els espectadors

Més Vídeos