L’escriptor Tomàs Llopis ha guanyat el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Cremareu aquesta carta, una novel·la que ens acosta a la revolta de les Germanies a través de la mirada d’una dona.

  • Rosa Sanchis i Caudet ha obtingut el premi en la modalitat de narrativa juvenil amb Cinturó de sang, una novel·la que ens acosta la història de les monges del convent de la Trinitat de València i, en especial, la d’Isabel de Villena introduint una trama absorbent de misteri.
  • Belén Balaguer en la categoria de novel·la infantil, amb l’obra Què amaguen els camps?
  • Pilar Martín San Félix i Verònica Aranda, que amb Nora i el soroll misteriós han obtingut el premi d’àlbum il·lustrat.
  • El premi d’assaig ha sigut per a Aitana Guia amb La rebel·lió dels vianants; Francesc Pastor ha estat premiat en la categoria de poesia amb A colps.
  • L’actor Josep Julien ha sigut reconegut amb el guardó de teatre per Carn humana.
  • El Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a José Ramón Alonso per l’obra Son nuestros amos y nosotros sus esclavos. José Ramón Bertomeu i Carmel Ferragud han quedat finalistes amb l’obra Entre venenos. Ciencia forense, investigación criminal y castigos ejemplares, desde la Edad Media hasta el presente.

Els guardonats i les guardonades de les diverses modalitats van recollir la nit del divendres 11 de novembre el trofeu dissenyat per Manuel Boix, en una gala en la qual es van reunir més de 600 persones.

L’actriu i ballarina Pepa Cases i el conjunt de vent de metall Spanish Brass van posar música i color a una festa que ha representat el cim de les activitats de la Capitalitat Cultural Valenciana que ha ostentat Alzira aquest 2022.

Entre els assistents a la gala, celebrada a la sala Rex Natura d’Alzira, destacà la presència la consellera de Cultura, Raquel Tamarit; la consellera de Participació, Rosa Pérez; el conseller d’Hisenda, Arcadi España; el president de les Corts, Enric Morera, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, entre altres personalitats.

A aquesta edició s’han presentat més de 290 obres que optaven a una dotació global de 71.000 euros. L’import global del premi econòmic ha augmentat en 10.000 respecte de l’edició anterior, ja que s’ha incrementat la dotació del Premi de Narrativa Juvenil, que fins ara patrocinava la Fundació Bancaixa i que enguany patrocinen l’Ajuntament d’Alzira i Edicions Bromera i que porta el nom de Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022.

Comentar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

FESTES NADAL

REIS ALZIRA
REIS ALZIRA

eterniajoyeria novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.

JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.
JSR_ novembre Idea 12 EMPRESES 12 COMERÇOS.